Politici

1.Politica accesului liber
Aceasta este o revistă cu acces liber, ceea ce înseamnă că nu există taxe pentru accesarea întregului conținut de către utilizator, ori de instituția acestuia. Utlilizatorii pot citi, copia, descărca, tipări, căuta, ori crea linkuri către textele complete ale articolelor, ori le pot valorifica în orice alte scopuri legale fără să solicite permisiunea editorului sau autorului în prealabil. Astfel, se respectă definiția BOAI a accesului liber.

2.Termenii de licențiere
Revista deține licență în conformitate cu Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License [BY-NC]. Astfel, în privința conținutului acestui jurnal:

Orice articol publicat în Jurnalul Practicilor Pozitive Comunitare (JPPC) poate fi valorificat în mod liber și distribuit (acces liber la copierea și redistribuirea materialului în orice mijloc media sau format) atât timp cât este atribuit autorului/lor și revistei prin citarea numelui autorului/lor și al jurnalului. [Citare - BY].
Autorii articolelor și jurnalul permit toate tipurile de utilizări necomerciale ale lucrărilor și restricționează utilizarea pentru scopuri comerciale [Utilizări necomerciale - NC]. Utilizatorii pot utiliza, reutiliza și construi pe baza materialelor publicate în jurnal numai pentru scopuri necomerciale.

3.Drepturile de autor/copyright și alte drepturi de publicare
Jurnalul permite autorului/lor să dețină dreptul de copyright și să păstreze drepturile de publicare fără nici un fel de restricții.

4.Arhivare
Jurnalul valorifică sistemul LOCKSS pentru a crea un sistem de arhivare de distribuire cu bibliotecile membre și permite respectivelor biblioteci să creeze arhive permanente ale jurnalului pentru scopuri de prezervare și restaurare. Mai mult …

5.Transmiterea manuscriselor
Numai manuscrisele a căror calitate întrunesc obiectivele și scopul Jurnalului Practicilor Pozitive Comunitare (JPPC) vor fi supuse recenziei.

Nu se percep taxe pentru transmiterea manuscriselor ori publicare pentru acest jurnal.

Ca parte a procesului de publicare vi se va solicita să garantați că transmiteți o lucrare proprie original, că dețineți drepturile asupra acestei lucrări, precum și că ați obținut și puteți livra toate permisiunile necesare pentru reproducerea oricăror lucrări cu drepturi de autor care nu sunt în proprietatea dumneavoastră și că transmiteți manuscrisul pentru publicarea în premieră în Jurnal și că nu este avut în vedere pentru publicare în alt context și că nici nu a fost publicat în altă parte.

Pentru mai multe detalii, vezi sectiunea pentru autori.

6.Drepturi de autor
Manuscrisele vor fi transmise pentru publicare numai după ce s-a dat acordul tuturor autorilor care au contribuit la realizarea lucrării. Persoanele care transmit manuscrise în vederea publicării trebuie să verifice cu atenție ca toți cei care au contribuit la realizarea acesteia să fie recunoscuți drept co-autori.
Lista autorilor trebuie să includă toate persoanele care pot pretinde în mod legitim dreptul de autor. Aceștia sunt cei care:

●au avut o contribuție substanțială la conceperea sau proiectarea lucrării, ori la achiziția, analiza și interpretarea datelor;
●au realizat schița articolului sau l-au revizuit critic în privința conținutului intelectual relevant;
●au aprobat versiunea care va fi publicată;
●fiecare autor trebuie să fi participat satisfăcător la lucraere pentru a-și asuma responsabilitatea publică pentru părțile corespunzătoare din conținutul articolului.
●autorii trebuie să îndeplinească toate condițiile menționate mai sus. Atunci când un grup mai mare cu centre multiple de referință a realizat lucrarea, grupul trebuie să identifice persoanele care-și asumă responsabilitatea direct pentru manuscris. Aceste persoane trebuie să îndeplinească pe deplin toate criteriile calității de autor.

7.Mulțumiri/Mențiuni speciale
Toate persoanele care și-au adus contribuția, dar nu satisfac criteriile pentru a fi autori trebuie listate în secțiunea de Mulțumiri/Mențiuni speciale. Exemple în acest sens sunt persoanele care au acordat asistență de natură pur tehnică, ori un director de department care a asigurat numai suportul, în general.

Orice mulțumiri/mențiuni speciale trebuie să apară primele la finalul articolului, înainte de declarația referitoare la conflictul de interese (dacă este cazul) și orice alte observații și bibliografie.

8.Finanțare
Jurnalul Practicilor Pozitive Comunitare (JPPC) impune tuturor autorilor să declare finanțarea de care au dispus de o manieră consistentă într-un capitol separat. Vă rugăm să confirmați această finanțare în textul destinat mulțumirilor/mențiunilor speciale, dacă este cazul, ori să declarați că: ”această cercetare nu a beneficiat de nici un grant specific din partea vreunei agenții de finanțare din sectorul public, commercial pri non-profit”.

9.Declarația referitoare la conflictul de interese
Jurnalul Practicilor Pozitive Comunitare (JPPC) încurajează autorii să includă o declarație referitoare la orice tip de conflict de interese.

Recenzia inter pares
Articolele sunt recenzate de doi specialiști. În funcție de recomandările acestora, editorii decid dacă vor publica/respinge lucrarea, ori dacă vor face sugestii pentru ca autorul/autorii să-i aducă îmbunătățiri. Pot fi luate trei decizii: acceptare (care poate include chestiuni minore de editare); respingerea; sau, retransmiterea manuscrisului după revizuiri ale autorului/lor. Vă rugăm să aveți în vedere că articolele retransmise vor fi din nou obiect de recenzie și nu există garanția că vor fi acceptate pentru publicare. Editorii au dreptul să opereze schimbări editoriale minore articolelor transmise, inclusiv corecturi ale erorilor gramaticale, ale celor de punctuație ori ortografie, precum și să modifice formatul articolului, dar nici un fel de modificări substanțiale nu vor fi realizate fără acordul autorului. Dacă sunt necesare modificări substanțiale, articolul este returnat autorului pentru realizarea modificărilor necesare. Autorii sunt informați prin email despre stadiul în care se află articolele, nu mai târziu de 6 săptămâni de la recepția acestora.

Articolele acceptate în vederea publicării sunt trimise autorilor pentru acordarea bunului de tipărit. Autorii sunt rugați să răspundă comisiei editorial în termen de 7 zile. Autorii care transmit articole către comitetul editorial își declară astfel implicit acordul de publicare în aceste condiții.

Pentru mai multe detalii consultați secțiunile dedicate transmiterii manuscriselor

Declarația de confidențialitate
Numele și adresele de email înregistrate cu site-ul acestui jurnal vor fi utilizate exclusive pentru scopurile declarate ale prezentului jurnal și nu vor fi disponibilizate pentru alte scopuri ori terțe părți.

Proprietate a | Asociația CATALACTICA, București| ROMÂNIA